Міжнародне співробітництво у сфері аддитивного виробництва від Турецької Аерокосмічної Компанії

Турецька аерокосмічна компанія (TUSAŞ) продовжує інвестувати у аддитивне виробництво на основі 3D-друку, яке буде використовуватися в багатьох галузях, які потребують виробництва найближчим часом, особливо це стосується сфери авіації. У цьому контексті Компанія підписала угоду про співпрацю з "FIT AG", одним з провідних світових аддитивних виробників. Основною метою є  розробка глобальних проектів, які сприятимуть розвитку авіаційної екосистеми шляхом проведення спільних досліджень з аддитивного виробництва.

Продовжуючи свої науково-дослідні роботи у контексті сучасних авіаційних та космічних технологій, що швидко розвиваються, TUSAŞ  розпочала співпрацю з метою розробки виробничих методів, які базуються на аддитивному виробництві, про що вперше було оголошено кілька місяців назад. Згідно з угодою між FIT AG та TUSAŞ, спывпраця спрямована на розробку методів аддитивного виробництва у авіації у глобальному масштабі, та на розвиток спільних виробництв у сферах проектування та виробництва. Це відкриє шлях для взаємного обміну знаннями з метою підвищення виробничих компетенцій у сфері аддитивного виробництва. Ця угода забезпечить важливу стратегічну перевагу в питанні запчастин, постачання яких триває довго через важкодоступність, неможливість поставки з-за кордону або зупинку виробництва.

Разом із домовленістю про співпрацю будуть розглянуті детальні питання щодо проектування аддитивних виробництв, процесів звичайного і масового виробництва, і всі ці галузі будуть спільно розроблятися для створення інноваційних платформ. Крім того, процедура, технологія та виробничі процеси, що підлягають спільній розробці, будуть інтегровані в рамках проектів TUSAŞ, тим самим відкриваючи шлях для швидкого впровадження високотехнологічних продуктів із високою доданою вартістю. Планується отримати перевагу у виробництві за допомогою методу аддитивного виробництва, який визначається як трансформація, яка може суттєво вплинути на витрати та цикли якості. В рамках цього, метою будуть насамперед національні бойові літаки, супутники, БПЛА та проекти Hürjet, а потім будуть впроваджені кваліфіковані процеси виробництва деталей для інших авіаційних платформ TUSAŞ.

Метод аддитивного виробництва, який дозволяє виготовляти конструктивні компоненти літальних апаратів за допомогою 3D-принтера шляхом піддавання термічній обробці відповідним порошком або накладанням один на одного тонких дротів, дозволяє виготовляти деталі зі складною геометрією, такими як багатовісний або внутрішній канали, які не можуть бути виготовлені традиційними методами виробництва.

Джерело: TUSAŞ

Оставьте комментарий