Resim 1
Resim 2
Resim 3

HAVELSAN’ın Savaş Yönetim Sistemi ADVENT, Endonezya donanmasında kullanılacak

HAVELSAN ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından milli imkanlarla geliştirilen Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS), Endonezya donanmasında kullanılacak.

Bu kapsamda, Endonezya’nın Jakarta kentinde düzenlenen uluslararası savunma ve güvenlik fuarı INDO Defence Expo & Forum 2022’de HAVELSAN, PT TESCO, DRU Tersanesi ve Endonezya Savunma Bakanlığı arasında “KCR60 sınıfı ve OPV sınıfı gemilere savaş yönetim sistemi ve savaş sistemi entegrasyonu” sağlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.

Sözleşmeler Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in de katıldığı törenle imzalandı.

İmzalanan sözleşmeye göre, ADVENT SYS, Endonezya Deniz Kuvvetleri için inşa edilen 3 adet KCR 60 sınıfı gemisine ve 2 adet Açık Deniz Karakol Gemisine entegre edilecek.

HAVELSAN geçen yıl da Endonezya’da 2 gemi için ADVENT Savaş Yönetim Sistemi ve Entegrasyon Projesi imzalamıştı. Yeni sorumluluklarla HAVELSAN’ın Endonezya’da ADVENT sistemi kazandırılacağı gemi sayısı 7’ye çıktı.

ADVENT SYS (Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi)

Tek gemi yerine kuvvet odaklı, ağ destekli harekât yaklaşımının gerektirdiği ihtiyaçlara cevap veren yeni nesil bir komuta ve kontrol sistemi olan ADVENT SYS, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) ilk kez tanıtıldı.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmeye başlanan ADVENT SYS, HAVELSAN ile Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından milli imkanlarla üretildi.

ADVENT SYS ile tam bütünleşik taktik veri linkleri (Link 11, Link 16 ve Link 22, SIMPLE, JREAP ve VMF) işlevlerine tüm operatör konsolları üzerinden erişim mümkün olacak.

ADVENT SYS, sahip olduğu Karar Destek sistemleri ile kullanıcının süratli ve doğru karar vermesini kolaylaştıran, yeni silah ve sensörlerin kullanımında esnek bir yapıyı hedefleyen bir mimariye sahip.

TCG Kınalıada, TCG Burgazada, TCG Anadolu, Denizde İkmal ve Muhabere Destek Gemisi , Test ve Eğitim Gemisi, BURAK Sınıfı Korvet, Barbaros Sınıfı ve İ-Sınıfı Fırkateyn platformlarında ADVENT SYS kullanılıyor.

Ayrıca Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin Türkiye’den tedarik ettiği 4 adet Fırkateyn üzerinde de ADVENT SYS kullanılıyor.

Çok Okunan Haberler

Son 24 Saat
Son 7 Gün
Son 30 Gün

Indra Endonezya’da hava trafik yönetimini modernize ediyor

Indra, Asya-Pasifik hava trafik yönetimi (ATM) pazarındaki varlığını, Endonezya'da...

MPG’den ASELSAN’a 82 Milyon TL’lik satış

Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren Konya merkezli MPG firması,...

Collins Aerospace, ABD Ordusu’ndaki Black Hawk’ların aviyoniklerini yenileyecek

Collins Aerospace, H-60M MOSA Aviyonik Mimari Çözümü programı kapsamında,...

Google, İsrailli siber güvenlik şirketi Wiz’i 32 milyar dolara satın aldı

Google, siber güvenlik sektöründe tarihi bir satın alıma imza...

MBDA üretim ve inovasyonla Avrupa savunmasını güçlendiriyor

Avrupa merkezli bir füze sistemi geliştiricisi ve üreticisi MBDA,...

Thales İngiltere’ye otonom mayın karşı tedbir sistemi teslim etti

Thales, dünyanın ilk tam otonom deniz mayını karşı tedbir...

İsveç, IVECO’dan VIKING UGV satın aldı

IVECO Savunma Araçları’nın (IDV) yakın zamanda LinkedIn'de yayınladığı bir...

Kongsberg ve Hatteland yeni anlaşmayla ortaklıklarını güçlendiriyor

Kongsberg Defence & Aerospace ve Hatteland Technology, deniz ve...

Mavi bereli 2 bin 545 uzman erbaş komando temel kursunu tamamladı

İzmir'de Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanlığında...

GA-ASI, faydalı yük komuta ve kontrolü için TacSit-C2’yi tanıttı

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) faydalı yük komuta...

Indra Endonezya’da hava trafik yönetimini modernize ediyor

Indra, Asya-Pasifik hava trafik yönetimi (ATM) pazarındaki varlığını, Endonezya'da...

Teledyne FLIR OEM, otonom hedefleme için Prism SKR’yi tanıttı

Teledyne Technologies Incorporated'ın bir birimi olan Teledyne FLIR OEM,...

Northrop Grumman, ABD Hava Kuvvetleri’ne iletişim teknolojisi sağlayacak

Northrop Grumman Corporation, ABD Hava Kuvvetleri için gelişmiş iletişim...

ABD, Avrupa’nın silahlarını uzaktan devre dışı bırakabilir mi?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'ya askeri desteği geri çekmesinin...

3’üncü Kolordu bünyesinde NATO Tatbikatı: “LOYAL LEDA 2025”

NATO'nun öncülüğünde gerçekleştirilen önemli bir kara harekatı tatbikatı olan...

Diğer Dillerdeki Haberler

Benzer Haberler