Alper Özbilen: "Pavo Group olarak ülkemize ihracat ile gelir getirmeyi bir vatandaşlık görevi görüyoruz"

Pavo Group, bünyesinde yer alan Pavotek, Panod, Interdata, InterProbe, Pavelsis, PnetWorks ve Andasis olmak üzere 7 Türk firmasından oluşuyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, Defensehere.com’a verdiği röportajda, Pavo Group’un çalışmalarını anlattı.

İhracat odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Özbilen, şunları söyledi:

"Pavo Group olarak ihracat odaklı bir şirketiz, mevcut ürünlerimizin hepsini uluslararası ilgi ve talebe göre uyarlamaya yönelik çalışmalar yaptık. Bu konu ile ilgili pazar araştırması yapan bir ekip oluşturduk. Bu ekibin görevi, bölgelere ve ülkelere göre pazarda, hangi oyuncuların hangi ürünlerle ilgili olduğu ve talebin nereye doğru şekillendiğini araştırmaktır.

Bu oluşturduğumuz ekip ile Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa tarafında iş geliştirme faaliyetlerine çok ciddi bir önem vermiş durumdayız.

İhracat yapabilmenin bu sektördeki en önemli itici gücü yerel ortaklarınız ile kuracağınız ilişkilerdir.

Mevcut gelirlerimizin ve satışlarımızın önemli bir kısmı, yüzde 60’lardan 70’lere doğru yürümektedir.

Pavo Group bünyemizdeki 7 Türk firması olarak ülkemize ihracat ile gelir getirmeyi bir vatandaşlık görevi görüyoruz.

Avrupa, Baltık, Balkanlar, Polonya, Macaristan gibi bölgelerle bu sektöre katkı sağlayabilecek olan startup’lara ilişkin araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Son 1 yıl içerisinde de bir takım farklı modellerde ortaklıklar kurduk."

Özbilen: "Pavo Group olarak ülkemize ihracat ile gelir getirmeyi bir vatandaşlık görevi görüyoruz"

Yorum yapın