GES Mühendislik, askeri tömork ve mast ailesiyle SAHA EXPO 2024’te yer aldı

GES Mühendislik, 2024 yılında hayata geçirdiği yatırımlarla savunma ve havacılık sanayisinin güçlü aktörleri arasına adını yazdırdı. Bu yıl 17.000 metrekarelik yeni tesisini devreye alan, GES Yüzey ve Malzeme Teknolojileri’ni kuran firma, İtalyan CML Srl firmasının ve Kuzgun Tech’in yüzde 50’şer hissesini satın alarak hem yurt dışında hem de iç pazarda elini güçlendirdi. GES Mühendislik, bu stratejik adımlarının sonuçları ile askeri römork ve taşınabilir teleskopik mast ailesini, SAHA EXPO 2024’te sektörün ilgisine sundu.

Kurulduğu 2013 yılından bu yana savunma ve havacılık sanayisi için yüksek katma değerli ürünler tasarlayan, geliştiren ve üreten GES Mühendislik; sektörde kritik alt sistem üretimine odaklanmış bir iş ortağı olarak öne çıkıyor. Firma, üretiminin yüzde 30’a yakınını ihraç ediyor. GES Mühendislik’in öne çıkan ürünleri arasında;

  • Askeri römorklar,
  • Taşınabilir teleskopik mastlar,
  • Çok maksatlı taşınabilir kule çözümleri,
  • Otomatik araç seviyeleme sistemi,
  • İnfilak bastırma sistemi,
  • Şelter seviyeleme sistemi,
  • Şelter ve mobil platform kaldırma ve taşıma sistemi ve
  • Palet gerdirici,

yer alıyor.

Platform Taşıma Sorununa Etkili Çözüm: Askeri Römorklar

GES Mühendislik, askeri şelter ve platformların, bulundukları yerden başka bir yere taşınması sorununa, Şelter ve Mobil Platform Kaldırma ve Taşıma Sistemi ile etkin bir çözüm getiriyor. Sistem, 4 köşesine monte edilen ayakları ile askeri şelteri ya da mobil platformu yerden yükseltip bir çekici ile hareket edebilir hale getiriyor. Şelterlerin yerden kaldırılması işlemi, vinç ve forkliftler; taşınması işlemi ise konteyner taşımaya uygun römorklar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor.

Her İhtiyaca Uyun Taşınabilir Teleskopik Mast Ailesi

Ürün ailesi genişleyen ve üretim kapasitesi artan GES Mühendislik’in taşınabilir teleskopik mastları, firmanın SAHA EXPO 2024 gündeminde üst sıralarda yer alıyor. Teleskopik kaldırma sistemlerine ekonomik bir alternatif sunan ürün ailesi, çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirildi.

Performansı, dayanıklılığı ve muadillerine göre daha düşük ağırlığıyla ön plana çıkan ürün ailesindeki mastlar, 3-15 metre arası yükseltilebiliyor. 180 kilograma kadar yük taşıyabilen mast ailesine; kamera, radar, aydınlatma ekipmanları, jammer, kalibrasyon cihazları veya silah sistemleri gibi faydalı yükler kolaylıkla monte edilebiliyor. Askeri standartlara uygun olarak üretilen mast ailesi, eğimli araziler ve zorlu çevresel koşulların yanı sıra şiddetli rüzgâr altında dahi kullanılabiliyor.

Artan Talep, Yeni Tesisin Kapılarını Açtı

Ürünleri son kullanıcılardan ve sektör firmalarında büyük ilgi gören GES Mühendislik, ürün ve hizmetlerine olan talebin hızla artması üzerine, 2 yıllık bir zaman zarfında, ikinci kez tesislerini büyüttü.

Firmanın üretim alanı, 6.500 metrekareden 17.000 metrekareye çıktı. Bu yatırım, aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarının ne kadar hızlı geliştiğini ve GES Mühendislik’in de bu ihtiyaçlara ne kadar hızlı ve esnek bir şekilde cevap verebildiğini ortaya koydu.

Yeni Fabrika, GES Yüzey ve Malzeme Teknolojileri’ne de Ev Sahipliği Yapıyor

GES Mühendislik’in kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2022 yılında kurduğu boyama ve kumlama altyapısı, bu yıl GES Yüzey ve Malzeme Teknolojileri adıyla ayrı bir kurumsal kimliğe kavuştu.

Kurumsal yapısı ve kültürü, GES Mühendislik’in yüksek kalitede ve hızlı hizmet alma ihtiyacı doğrultusunda şekillenen GES Yüzey ve Malzeme Teknolojileri, aynı anlayışla savunma ve havacılık sektöründeki diğer firmalara da hizmet veriyor. GES Yüzey ve Malzeme Teknolojileri’nin kabiliyetleri arasında yer alan yüzey işlem faaliyetleri; kumlama, yaş boya, askeri ve sivil araç boyama, kamuflaj uygulama, toz boya, katı film yağlayıcı, işlem öncesi ve sonrası danışmanlık hizmeti olarak sıralanıyor.

Firma, muayene ve test hizmetlerinde ise görsel ve ultrasonik muayene, sıvı penetrant ve manyetik parçacık testi yapıyor.

Yorum yapın