MKE ile TAIS OG-STM İş Ortaklığı arasında MİLGEM 9-10-11-12 Deniz Topu Tedarik Sözleşmesi imzalandı

Türkiye’nin deniz savunma kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım daha atıldı. MKE A.Ş. ile TAIS – OG ve STM İş Ortaklığı Ticari İşletmesi arasında MİLGEM 9-10-11-12 Deniz Topu Tedarik Sözleşmesi imzalandı. Türkiye’nin deniz savunma gücünü artırmak ve yerli üretim kapasitesini genişletmek adına stratejik bir önemi bulunan proje ile sözleşme kapsamında tamamen yerli imkânlarla geliştirilen 76/62 mm Denizhan Milli Deniz Topu’ndan dört adet tedarik edilecek.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin operasyonel kabiliyetlerini güçlendirecek projeyle, yerli üretim kapasitesinin artırılarak dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor.

İmza Töreni SAHA EXPO'da gerçekleştirildi

Sözleşmeye imzalar SAHA EXPO'da gerçekleştirilen törende atıldı.  Tören MKE A.Ş. adına Prof. Dr. İsmet Sayhan, TAIS-OG ve STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. İş Ortaklığı adına ise Metin Kalkavan ve STM Deniz Projeleri Direktörü Selahattin Deniz’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmet Sayhan, “Bu sözleşmenin imzalanması, Türkiye’nin savunma sanayisinde attığı önemli adımlardan biridir. Denizhan Milli Deniz Topları, modern savaş gemilerinin gereksinimlerini karşılayacak ve Türk Deniz Kuvvetleri’ne önemli bir stratejik avantaj sağlarken aynı zamanda dışa bağımlılığı da ortadan kaldıracaktır.” ifadelerini kullandı.

TAIS OG – STM İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise “Bugün burada, Türkiye’nin savunma kabiliyetlerini güçlendirecek önemli bir projeye imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu iş birliği, yerli üretimimizin artırılmasına ve savunma sanayisinde bağımsızlığımızın sağlanmasına katkılar sunacaktır.” dedi.

Denizhan Milli Deniz Topu, yüksek atış gücü ve hassasiyeti ile modern savaş gemilerinin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirildi.

MKE'den yapılan açıklamada Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltma hedeflerine yönelik önemli bir adım olan bu iş birliğinin milli teknolojilerle donatılan yerli üretim sistemlerinin artmasını sağlayacağı ifade edildi.

 

Yorum yapın