ASELSAN представила на SAHA EXPO «мисливців за дронами, власної розробки

На міжнародній виставці оборонної, авіаційної та космічної промисловості SAHA EXPO компанія ASELSAN вперше представила системи нового покоління мисливського дрона, розроблені за рахунок національних ресурсів.

Міжнародна виставка оборонної та аерокосмічної промисловості SAHA EXPO, організована найбільшим промисловим кластером Туреччини та Європи SAHA Istanbul під егідою Президента, за підтримки 6 міністерств і Управління оборонної промисловості, а також за підтримки Агентства Анадолу як глобального комунікаційного партнера.

Згідно із заявою компанії, системи ASELSAN, розроблені проти загрози безпілотників, які часто використовуються на полі бою проти мінливих військових умов, зміцнять міць Мехметчиків. Очікується, що рішення ASELSAN, розроблені проти загрози міні- та мікродронів, яка стає все більшою проблемою у світі, привернуть велику увагу на міжнародній арені.

Серед систем захисту від безпілотників, представлених ASELSAN на виставці SAHA EXPO в Стамбулі, «Система протиповітряної оборони KORKUT 25 мм», «Система обману GNSS BUCHALEMON», «Система захисту від дронів KANGAL FPV» і «Система виявлення акустичних безпілотників SEDA 100-Cuav».

KORKUT 25 був розроблений в основному проти броньованих наземних цілей. Адаптований для інтеграції в тактичні транспортні засоби, KORKUT 25 може бути встановлений на колісних або гусеничних транспортних засобах 4x4, 6x6 і 8x8 і нейтралізує загрози міні- та мікробезпілотних літальних апаратів (БПЛА) у сільській місцевості. Система виконує свою функціональну та фізичну здатність знищувати загрози БПЛА, отримуючи інформацію від зовнішніх датчиків із 25-міліметровими боєприпасами, розробленими ASELSAN. Завдяки гіростабілізованій структурі, функції дистанційного керування, інфрачервоним камерам високої роздільної здатності, лазерному далекоміру, функції автоматичного виявлення та відстеження цілей, а також розширеному автоматичному балістичному розрахунку з високою точністю стрільби, KORKUT 25 був розроблений для будь-яких бойових умов.

Завдяки комплексному нагляду, інтеграції із зовнішніми датчиками та можливостям дистанційного керування KORKUT 25 підвищує ситуаційну обізнаність стрільця та значно зменшує атаки вразливості, спричинені загрозами БПЛА. KORKUT 25 здатний виявляти міні- та мікро-БПЛА під час руху.

Дрон обманює загрози

Система CHAMELEMON стане очима та вухами сил безпеки в тактичній сфері проти загроз безпілотників. Завдяки CHAMELEMON, який має здатність вводити в оману діапазони GNSS, обман може бути виконаний у кількох діапазонах GNSS. З CHAMELEMON, першою відомою системою в цьому класі, функція обману може бути успішно виконана з відносно великих відстаней у статичних і динамічних сценаріях.

- Повний захист від ризиків

KANGAL FPV, розроблений за допомогою революційної технології ASELSAN, забезпечує захист військових об’єктів, баз, урядових установ, резиденцій, зон для проведення церемоній і контрольно-пропускних пунктів від міні-БПЛА. KANGAL інтегрується в транспортні засоби сил безпеки та захищає транспортні засоби від можливих ризиків.

Додано додаткові можливості

Система IHTAR, розроблена для нейтралізації загроз міні- та мікро-БПЛА в міських і сільських умовах, використовується для захисту критично важливих об’єктів і баз, безпеки кордонів, громадської безпеки та багатолюдних організацій. Система SEDA 100-cUAV була інтегрована в систему IHTAR, в яку вбудовано різні датчики, такі як електрооптичні та радарні, а також надано додаткові можливості для виявлення міні/мікро БПЛА.

Система SEDA 100-cUAV виявляє загрози від безпілотних літальних апаратів з фіксованим і поворотним крилом, у тому числі дронів FPV, у навколишньому середовищі на різних відстанях шляхом прослуховування за допомогою мікрофонів. Система може виявляти БПЛА на більшій відстані, ніж її аналоги.

Генеральний менеджер ASELSAN Ахмет Акйол (Ahmet Akyol), чиї погляди були включені в заяву, заявив, що вони змогли виконати статичну та динамічну обманку в усіх діапазонах GNSS за допомогою системи ASELSAN CHAMELEMON і сказав:

«Порушивши поточне положення цільового БПЛА, ми можемо відобразити потрібне місце розташування та маршрут на екрані керування оператора БПЛА. На фотографіях, які ми поділили, ви можете побачити реакцію на обман відомого приймача Multi-GNSS, який широко використовується на багатьох літальних платформах. Подібним чином можна побачити цей ефект у добре відомих комерційних міні- та мікро-БПЛА і навіть у будь-якому пристрої, що залежить від GNSS».

Джерело: АА

Залишити коментар