SAHA EXPO’da TUSAŞ saldırısında hayatını kaybedenler için tören düzenlendi

Dün akşam üstü sularında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı gerçekleşti.

Terör saldırısında TUSAŞ’ta kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, Teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve teröristlerin gasp ettiği taksinin şoförü Murat Arslan hayatını kaybetti.

Saldırıda 20’den fazla kişi de yaralandı.

Saldırının ardından Türkiye’den ve dünyadan birçok kınama mesajı yayınlandı.

Türk savunma sanayii yetkilileri ayrıca milli savunma sanayiinde kararlılık mesajı verdi.

Bugün de Türk savunma sanayiinin büyük buluşması SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’ndaki TUSAŞ standında anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar başta olmak üzere çok sayıda isim katılarak terör saldırısını lanetledi. Ayrıca bu saldırının sadece TUSAŞ’a değil Türkiye’nin savunma sanayii atılımına yapıldığının altı çizildi, savunma sanayiindeki bağımsızlığın hedef alındığı belirtildi, azim ve kararlılık mesajı verildi, dayanışma vurgusu yapıldı.

Tören alanında terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların resimleri ve isimleri Türk bayrağıyla birlikte ekrana yansıtıldı.

SAHA EXPO’da TUSAŞ saldırısında hayatını kaybedenler için tören düzenlendi

Yorum yapın