Експорт бронетранспортерів з FNSS до Індонезії

Старший менеджер FNSS Наіл Курт надав інформацію про новий бронетранспортер, який вони вироблятимуть для збройних сил Індонезії, на Міжнародній виставці оборонної, авіаційної та космічної промисловості SAHA EXPO, яка проходить в Стамбулі.

Нагадавши, що збройні сили Індонезії та компанія PT Pindad підписали угоду на гусеничний бронетранспортер у тій же ваговій категорії, що й наступник танка Kaplan MT, Курт сказав, що після цієї угоди вони підписали угоду з компанією PT Pindad на розробку та виробництво цього продукту.

Курт підкреслив, що після Kaplan MT вони передадуть другу машину командуванню сухопутних військ збройних сил Індонезії в рамках спільного проекту розробки, і сказав наступне: «У результаті цієї роботи ми матимемо дві машини. Один автомобіль вироблятиме FNSS Ankara, а інший – PT Pindad в Індонезії. 2025 рік буде в основному витрачений на проектування та створення прототипів, 2026 рік буде присвячений випробуванням, а до кінця 2026 року ми передамо дві машини командуванню сухопутних військ Індонезії».

Говорячи про особливості машини, Курт сказав, що вони прагнуть до того, щоб БТР Kaplan був примножувачем сили на полі бою. Курт зазначив:

«Автомобіль зможе перевозити загалом 13 осіб особового складу, включаючи навідника, водія та командира. Удосконалена система підвіски розроблена для зменшення вібрації в автомобілі та підвищення стійкості на дорозі. Система бойового керування матиме 360-градусні камери ситуаційної обізнаності, які забезпечуватимуть екіпажу як денне, так і нічне бачення, а також інфраструктуру електроніки транспортного засобу, яка дозволить легко інтегрувати інше різне обладнання для місій. БТР Kaplan буде розроблений як найшвидший автомобіль у своєму класі та матиме максимальну швидкість понад 70 кілометрів на годину. Ми постанемо перед вами на швидкості, якої не бачать інші гусеничні машини. Буде опція системи активного захисту від протитанкових ракет і реактивних снарядів з плеча».

Курт заявив, що машина матиме можливість інтеграції з пілотованими або безпілотними турельними системами, і підкреслив, що машина може бути оснащена широким спектром систем озброєння.

Заявивши, що транспортний засіб використовує ті ж частини та підсистеми, що й інші транспортні засоби FNNS, Курт заявив, що це забезпечує переваги з точки зору надійності, логістичної єдності та простоти обслуговування.

Джерело: АА

 

Залишити коментар