Meteksan ile TİTRA Teknoloji, iş birliği niyet anlaşması imzaladı

Savunma, havacılık, denizcilik ve uzay endüstrisinin yerli üretim potansiyelini dünyaya açma amacıyla düzenlenen SAHA Expo’da Türk savunma sanayii firmaları yeni işbirliklerine imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Meteksan Savunma ile TİTRA Teknoloji arasında ALPİN İnsansız Helikopteri’ne MILSAR SAR/MTI radarının entegre edilmesine yönelik iş birliği niyet anlaşması imzalandı.

İmzalar TİTRA Genel Müdürü Ekrem Ünlü; TİTRA Kurucu Ortağı Muhammed Selam Dönmez, Meteksan Genel Müdür Yardımcısı Burak Akbaş ve Meteksan Genel Müdürü Adil Baktır tarafından atıldı.

Meteksan Savunma anlaşama hakkında  “SAHA EXPO 2024 Fuarı’nda TİTRA Teknoloji ile Meteksan Savunma arasında ALPİN İnsansız Helikopteri’ne MILSAR SAR/MTI radarının entegre edilmesine yönelik iş birliği niyet anlaşması imzalanmıştır. Hayırlı olmasını dileriz.” açıklamasını yaptı.

Bu işbirliği ile ilk defa insansız bir bulut altı radar görüntüleme yeteneği kazanılacak.

ALPİN

ALPİN İnsansız Helikopter, çift kişilik insanlı bir helikopterin kontrol mekanizmaları ve arayüzlerinin değiştirilerek sisteme özgü servo eyleyicilerin geliştirilen otopilot sistemi ile kontrol edilmesi yoluyla insansızlaştırılan/otonom özellik kazandırılan insansız hava aracıdır.

Tek tuş ile dikey iniş/kalkış yapabilen ALPİN, atanan görevleri tam otomatik olarak yerine getirebilen ve yakıt dahil 200 kg faydalı yük taşıyabilen Türkiye’deki ilk insansız helikopterdir.

Yorum yapın