KAPLAN ZPT’nin konsept tasarımı ilk kez SAHA EXPO’da sergilenecek

Endonezya ordusunun 30 ton sınıfında paletli personel taşıyıcı araç ihtiyacının karşılanması için PT Pindad ve Endonezya Savunma Bakanlığı arasında imzalanan sözleşme kapsamında, PT Pindad ile FNSS arasında “KAPLAN Zırhlı Personel Taşıyıcı (KAPLAN ZPT) Geliştirme ve Üretim Sözleşmesi” imzalandı.

FNSS’nin Endonezya Ordusu için PT Pindad ile birlikte KAPLAN MT (HARIMAU) Orta Ağırlık Sınıfı Tank Seri Üretimi Uzun Dönemli İşbirliği Sözleşmesi kapsamında geliştirdiği ve teknoloji transferi ile üretimlerini Endonezya’da tamamlayarak kullanıcıya teslim ettiği KAPLAN MT (HARIMAU) projesinde yakalanan başarı, Endonezya Savunma Bakanlığı’nın Paletli Personel Taşıyıcı programında da tercihini FNSS ve PT Pindad’dan yana kullanmasında önemli bir rol oynadı.

FNSS, KAPLAN ZPT’nin konsept tasarım modelini ilk olarak SAHA EXPO’da, 6. Salon ‘da yer alan F04 numaralı standında sergilenecek.

İmalat faaliyetlerinin 2025 yılı içerisinde başlaması beklenen projede, ilk araç Türkiye’de FNSS tesislerinde, ikinci araç ise Endonezya’da PT Pindad tarafından üretilecek. Teslimatlarının 2026 yılı sonunda yapılması planlanan araçlar son kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanarak, testleri FNSS ve PT Pindad tarafından Türkiye ve Endonezya’da gerçekleştirilecek.

Yorum yapın