Dijital Sualtı Telefonu UWaT D-1'in lansmanı SAHA EXPO’da yapılacak

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ (KoçSavunma) ile TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (TÜBİTAK BİLGEM) iş birliğiyle geliştirilen Dijital Sualtı Telefonu UWaT D-1'in lansmanının SAHA EXPO 2024'te yapılacağını duyuruldu.

KoçSavunma konuyla ilgili Linkedin hesabından yaptığı paylaşımda “SAHA EXPO 2024'de Koç Bilgi ve Teknolojileri A.Ş. ve Tübitak Bilgem işbirliğiyle geliştirilen Dijital Sualtı Telefonu UWaT D-1'in lansmanında sizleri görmekten mutluluk duyacağız.” ifadelerine yer verdi.

Sistemin MİLGEM 6, 7 ve 8 gemilerinden başlayarak Türk tipi fırkateynlerde (TF-2000) ve sonrasında tüm yeni gemilerde devreye alınması bekleniyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ülkenin ilk dijital su altı telefonu ile milli gemilerde kesintisiz iletişim imkanı sağlanacak.

SAHA EXPO 2024, 1200'den fazla firması ve 29 üniversitesi ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yorum yapın