ULAK Haberleşme, global pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor

Türkiye'nin yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme  ileri teknolojiye sahip ürün ve hizmetlerini uluslararası delegasyonlarla paylaşarak, yeni işbirliklerine kapı aralıyor. Şirket bu faaliyetleriyle global pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda ULAK Haberleşme, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen savunma ve güvenlik alanında dünyanın önde gelen etkinliklerinden Azerbaycan International Defense Exhibition (ADEX) Fuarı'nda yerli ve milli haberleşme ile sınır güvenliği ürünlerini sergiledi.

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Ruşen Kömürcü, fuarda DefenseHere.com’a açıklamalarda bulundu.

“ULAK Haberleşme olarak temel misyonumuz 4.5G ve 5G alanında baz istasyonu üretmek. Bugüne kadar Türkiye sathına yayılmış üç bini aşkın baz istasyonumuz var. Bunun dışında yurt dışında ihraç ettiğimiz ülkeler de var. Şu anda da temel hedefimiz Türkiye'deki 5G ihalesine hazırlanmak ve bu alanda ürün çıkartmak. Burada hem 5G radyolarımızı hem SD-WAN kutumuzu hem uçan podumuz Uygar'ı hem mobil baz istasyonumuzu Azerbaycan pazarıyla ve diğer ülkelerle paylaşıyoruz.

Azerbaycan pazarında temel olarak Türkiye'de olduğu gibi hem baz istasyonu tarafında hem sınır güvenliği alanında hem de güvenli haberleşme sağlayabileceğimiz SD-WAN alanında yeni müşteriler ve bağlantılar bulmayı hedefliyoruz. Bunun dışında da ülkemizi ve şirketimizi bu coğrafyada temsil edecek diğer şirketlerle de temaslar kuruyoruz.

Fuar çok kıymetli. Buradaki devlet yetkilileri, bu konulara karar vericiler, satın almacılar da katılıyor. Bu anlamda bizim için bu bölgede ürünlerimizi göstermek kıymetli. Bunun dışında ülkemizden de savunma sanayii şirketlerinden de ciddi katılım var. ULAK Haberleşme olarak sivil alanda da ürün, çözüm geliştiren bir şirket olarak ülkemizden katılan savunma sanayii şirketleriyle de hem de yabancı şirketlerle de temaslar kuruyoruz ve potansiyel alıcılarımızla iş birliği imkanlarını araştırıyoruz.”

ULAK Haberleşme, global pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor

Yorum yapın