FNSS, PARS ALPHA 8x8 ve ZAHA ile SAHA EXPO 2024'te yer alacak

FNSS, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek 4. SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda yerini aldı.

Fuarda, FNSS’nin standında TEBER-II 30/40 Uzaktan Komutalı Kule entegre edilmiş PARS ALPHA 8x8 Yeni Nesil Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı ve Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) sergilenecek. Firma ziyaretçilerini, 6 no lu salonda 6F-02 / 6F-04 numaralı stantta ağırlayacak.

PARS ALPHA 8x8, üstün hareket ve beka kabiliyeti, dayanıklılığı ve gelişmiş durumsal farkındalık teknolojileri ile dikkat çeken bir zırhlı muharebe aracı. Her türlü arazi ve hava koşulunda başarılı bir performans sunan araç, ayarlanabilir hidropnömatik süspansiyon sistemi ve tüm akslardan dönüş sağlayarak zorlu arazilerde yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor. Ayrıca, mayın, balistik ve EYP tehditlerine karşı yüksek seviyede koruma sunarken, düşük arıza oranıyla sahada sürekli göreve hazır olma imkânı tanıyor. TEBER-II 30/40 Uzaktan Komutalı Kule ile donatılmış araç, esnek silah entegrasyonu sayesinde çeşitli tehditlerle başa çıkma yeteneğine sahip.

ZAHA, amfibi harekâtlar için tasarlanmış olup, deniz piyadelerinin kıyıya hızlı bir şekilde intikalini sağlamayı ve kıyıda destek vermeyi amaçlıyor. Deniz Kuvvetleri için geliştirilen ZAHA, hem kara hem de deniz koşullarında üstün performans gösteriyor. Araç, denizde alabora olsa bile kendini düzeltebilme yeteneği ve 7 knot hızla hareket kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Ayrıca, yüksek balistik ve mayın korumasına sahip olan ZAHA, gelişmiş görev donanımları ile donatılmış durumda. FNSS tarafından tasarlanan ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule, 12.7 mm makineli tüfek ve 40 mm otomatik bomba atar ile etkili ateş gücü sağlıyor.

FNSS’nin bu iki aracı, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yenilikçi çözümleri ve küresel arenadaki gücünü sergileyen önemli platformlar olarak öne çıkıyor.

Yorum yapın