TURMAKS özel üretimleriyle globaldeki varlığını güçlendiriyor

Kuruluş felsefesi Kurtuluş Savaşı yıllarına kadar dayanan TURMAKS, 1997 yılından bu yana, farklı coğrafyalardaki ülkelere Birleşmiş Milletler kampları ve çeşitli Sağlık ve Savunma Bakanlıkları düzeyinde anahtar teslimi projeler sağladı.

Özellikle ulaşılması zor alanlarda, bölgelerde, sağlık hizmetlerinin olmadığı ya da yeterli olmadığı yerlere sağlık çözümleri sunan firma, üretimlerinin çok büyük bir kısmını yurt dışında hizmete vererek Türkiye’nin uluslararası tanıtımına da katkıda bulunuyor.

TURMAKS Yönetici Ortağı İlker Hüner,  sektördeki yerleri, sundukları hizmetler ve ürünlerinin ayırt edici özellikleri hakkında DefenseHere.com’a açıklamalarda bulundu.

TURMAKS’ın sektörde yaklaşık 20 yıldır var olduğunu belirten İlker Hüner, Türkiye’de sahra hastanelerinin hem tasarımını hem üretimini yapan ilk firma olduklarını, yurt dışında da oldukça tanınır olduklarını belirtti.

Hüner üretimleri hakkında şunları söyledi:

“Tasarımı kendimiz yapmakta kalmayıp üretimi de kendimiz yapıyoruz ve çok özel birtakım ürünler var. Çünkü sahra hastanesi çok kendine has özellikleri olan bir hastane. Çok ciddi bir sistem entegrasyonu gerekiyor. Her bir ürünün ve ünitenin ayrı ayrı planlanıp, tasarlanıp bir araya nasıl geldiğinin belirlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu çok ciddi bir know-how, bilgi birikimi gerektiriyor.”

Anahtar teslim hizmet verdiklerini belirten Hüner, “Hastanenin teslim edildikten sonra kendi suyunu arıtan, kendi elektriğini üreten tüm medikal malzemesi için de bir sistem üretiyoruz. Müşterimiz çoğunlukla sadece personeli getiriyor.” dedi.

“Global olarak adı geçen ilk 6-7 firma içinde”

Hüner üretimlerine ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı:

“Sektörde çok uzun yıllardır olduğumuz için %90’dan daha yüksek bir oranla yurt dışına hizmet veriyoruz. Dolayısıyla ülkemizin de bir yandan tanıtımını yapmış oluyoruz.  Şu anda da sektörde global olarak adı geçen ilk 6-7 firma içinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Bunun arkasına yapan en büyük sebeplerden bir tanesi AR-GE’ye yapılan büyük bir yatırım. Yani sadece maddi olarak değil, zaman olarak da her bir ürünün bir sonraki sefer daha iyi olabilmesini nasıl sağlayabiliriz, sahadan aldığımız bütün o dataları, tecrübeleri yeni ürünlere nasıl yansıtabiliriz, bunlar üzerine çok kafa patlatıyoruz, çok uğraşıyoruz. Bu da tabii daha iyi ürünler, müşteriyi daha tatmin eden ürünler olarak geri dönüyor.”

Özel bir üretim olan genişleyebilir konteynerleri hakkında bilgi veren Hüner, bu ürünlerin ameliyathanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılabileceği gibi farklı amaçlara yönelik de hizmet verebileceğini ifade etti.

Hüner, bu özel üretim konteynerlerin özelliklerine de değinerek  “Bunların en büyük özelliği bir yerden bir yere taşınırken normal bir konteyner boyutunda ama gittiği yere vardığı zaman hem kendini kamyondan indirebiliyor vinç gereği olmadan hem de 15-20 dakika içinde genişleyip ameliyat yapacak ya da yoğun bakım hizmeti görecek hale geliyor.” dedi.

“Uluslararası standartları sağlıyoruz”

Hüner sözlerine şöyle devam etti:

“Bütün bu konteynerler normal bildiğimiz yaşam konteynerinden çok farklı ürünler. Yani kullanılan malzemeden üretim tekniklerine kadar çok ciddi bir emek var arkasında. Alüminyum malzeme kullanılıyor, içinde tamamen medikal anlamda normal hastanelerde gördüğünüz standartta ürünler kullanılıyor. Zeminde, duvarda medikal gaz, vakum… Bunların hepsi göz önüne alınıyor. Çünkü bu hastaneler çok sıkıntılı bölgelerde kullanılıyor. Hava şartlarının, diğer şartların çok sıkıntılı olduğu bölgelerde kullanıldığı için çok özel tasarımlar yapılması gerekiyor. Çok ciddi bir zaman ve mesai harcıyoruz buna. Bu hastaneler 20 yataklı ya da 10 yataklıdan başlayıp 150-200 yataklı hastanelere kadar çıkabiliyor.”

Bu hastanelerde Birleşmiş Milletler ve NATO tarafından belirlenen birtakım standartlar bulunduğuna dikkat çeken Hüner, TURMAKS’ın da uluslararası standartları karşıladığını belirterek müşterilerinin bunun ayırdında olduğunu, bu yöndeki müşteri isteklerine cevap verdiklerini söyledi.

Bu yetkinliklerine vurgu yapan Hüner, “Bu, sektördeki en önemli konulardan bir tanesi güvenilirlik anlamında, firma repütasyonu anlamında, firma markası anlamında.” dedi.

TURMAKS özel üretimleriyle globaldeki varlığını güçlendiriyor

Yorum yapın