EMT Savunma, Türk güvenlik güçlerine ve yurt dışındaki kullanıcılara çözümler sunuyor

İçişleri Bakanlığı himayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara Ticaret Odası, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (TPTGV), Jandarma Asayiş Vakfı, Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği (SİSİAD) destekleriyle Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İGEF’24 İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı En yeni teknolojileri, inovatif sistemleri ve iç güvenlik sektörünün öncü isimlerini bir araya getirdi.

Adli bilişim, siber güvenlik, kriminal inceleme ve endüstriyel nem alma kabinleri alanlarında üretim yapan EMT Elektronik ve EMT Savunma, İGEF’te yer alarak çözümlerini sergiledi.

EMT Savunma Projeleri Müdürü Hasan Oğuz Arabalı fuarda DefenseHere.com’a değerlendirmelerde bulunarak çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Arabalı şunları söyledi:

“EMT firması, 1987 yılında kurulmuş bir firma. Yerli ve tamamen milli ürünler üreten, özellikle kolluk kuvvetlerine, jandarma ve polise, kriminal tarafa çözümler sunan, silah ve mühimmat üreticilerine çözümler sunan bir firma. Burada kriminal kabinlerimiz var. Parmak izi geliştirme, delil kurutma ve ninhidrin kabinlerimiz var. Polis ve jandarma ve yurt dışındaki polis ve jandarma birimleri bunları etkin olarak kullanıyor. Aynı zamanda balistik su tankımız var. 15 yıl önce ürettiğimiz tamamen yerli milli bir ürünümüz. Balistik su tankında olay yerinden alınan silahın balistik incelenmesi yapılıyor; yani içinde su var tankın, içine atış yapılıyor, çekirdekler daha sonra alınıp mukayese ediliyor. Bu şekilde olay yeri ile ilgili net bulgular elde ediliyor. Bu balistik su tanklarını daha sonra 2021 yılından itibaren silah üreticilerinden gelen talep üzerine ateş, silah ve mühimmat test sistemine döndürdük. Şu anda hem Türkiye'de yerli üreticiler kullanıyor hem yurt dışındaki ülkelere bunu ihraç ettik. Burada da fonksiyon testlerini yapıyoruz silah ve mühimmatın. Yani fabrikadan çıktıktan sonra belli atımın da atılması lazım; arıza var mı yok mu. Bunların testi yapılıyor. Bu ürünlerimiz hemen hemen dünyada yani bütün kıtalarda var. Amerika, Asya, Avrupa, Afrika... Her kıtada ürünlerimiz polis ve jandarma tarafından kullanılıyor.”

EMT Savunma, Türk güvenlik güçlerine ve yurt dışındaki kullanıcılara çözümler sunuyor

Yorum yapın