ZAHA, SAHA EXPO 2024’te yer alacak

FNSS tarafından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak üzere yerli olarak geliştirilen Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) 12,7 mm makinalı tüfek ile 40 mm bomba atar silah sistemine sahip. 21 kişilik personel kapasitesi olan ZAHA’da, askerî bir kara aracının ve deniz aracının sahip olması gereken tüm özellikler mevcut.

Gemiden karaya, karadan gemiye, adadan adaya yüzebilme imkânına sahip olan ZAHA, çıkarma operasyonlarında hem birliklerin kıyıya güvenli şekilde çıkartılmasını sağlıyor hem de karaya çıktıktan sonra bir zırhlı muharebe aracı ya da zırhlı personel taşıyıcı gibi görev yapabiliyor.

Türk mühendisleri tarafından yerli ve millî olarak üretilen ZAHA’lar, zorlu deniz şartlarında alabora olsa bile denizde kendini düzeltebilme kabiliyetine sahip.

SAHA İstanbul tarafından organize edilen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek.

Yorum yapın