Teknopark İstanbul yeni ofislerini teknoloji firmalarının kullanımına sunuyor

Türkiye'nin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul, Teknoloji firmalarını yeni binasındaki ofislerinde yer almaya çağırdı.

Teknopark İstanbul sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Teknopark İstanbul, güçlü altyapısı, stratejik konumu, sosyal olanakları ve uluslararası standartlarda ödüllü mimarisiyle AR-GE firmalarının çeşitli mekânsal ihtiyaçlarına yanıt veren esnek tasarım ilkeleriyle donatılmıştır. Akıllı bina uygulamaları, Leed Gold sertifikası ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanan çevre dostu kampüsüyle sektörel ve akademik iş birliği fırsatları sunan Teknopark İstanbul’un yeni binasındaki yeni ofislerinde yerinizi alın.” ifadelerine yer verdi.

2014 yılında 87 firma ile çalışmalarını yürüten Teknopark İstanbul, 2016'da 175 firma sayısına yükseldi. 2017 yılında ikinci etabın açılışı ile firma sayısını artıran Teknopark İstanbul, 2019 yılında 312 Ar-Ge firması, 5 bin 392 Ar-Ge mühendisi ve 2 bin 317 milli proje ile çalışmalarına devam etti.

2021 yılında üçüncü etabın açılışı gerçekleştirildi. Her geçen yıl büyümesini devam ettiren Teknopark İstanbul, 2022'de 402 Ar-Ge firması, 8961 Ar-Ge mühendisi ve 2927 milli projeye ulaştı.

Savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde Türkiye'nin global alanda kendisini kanıtlamış en önemli şirketleri Teknopark İstanbul'da faaliyet gösteriyor. 2023 yılının Ağustos ayında savunma sanayisinin yanı sıra, siber güvenlik, enerji, yapay zekâ ve robotik sistemler ile biyoteknoloji gibi birçok alanda Ar-Ge faaliyetleri yürüten Teknopark İstanbul, 505 firma ve 9 bin 274 Ar-Ge mühendisi ile 3 bin 248 milli projeyi üretti.

Yorum yapın