TEKNOFEST 2025, İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST Adana sona erdi.

2 Ekim'de başlayıp 5 gün boyunca çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapan festival, 1 milyon 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

TEKNOFEST’i AA muhabirine değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TEKNOFEST 2025'in İstanbul'un yanı sıra KKTC'de de yapılmasının planlandığını belirtti.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da TEKNOFEST’te yaptığı konuşmada önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek festivalleri, KKTC, Türk Dünyası, dost ve kardeş coğrafyalarda düzenleyeceklerini bildirdi.

Bayraktar, 2025’in, TEKNOFEST’in çok daha büyük hedeflere yelken açtığı bir yıl olacağını, KKTC ve İstanbul'da gençlerle yeni başarılara imza atacaklarını söyledi.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

Cumhuriyet’in 100. yılında, İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen ve yine yeni bir rekora imza atan TEKNOFEST’i toplamda 4,5 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

Yorum yapın