BTK'ya Milli Monitör Sistemi teslim edildi

ASELSAN ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ileri teknoloji vizyonuyla geliştirdiği ve Türkiye’nin hava sahasında haberleşme güvenliğinde devrim yaratacak Milli Monitör Sistemi teslim edildi.

Bu yenilikçi proje kapsamında, web tabanlı ve merkezi yönetim kabiliyetine sahip Milli Monitör Merkezi, bölgesel komuta merkezleri ile ileri teknolojiye sahip taşınabilir, sabit ve mobil monitör istasyonlarının kurulumları tamamlanarak aktif hizmete alındı.

Radyo, TV, mobil haberleşme ve hava trafik kontrol gibi stratejik haberleşme bantlarını bozan, karıştıran ve güvenliği tehdit eden etkileri tespit eden Milli Monitör Sistemi, istenmeyen yayınların konum ve yön bilgilerini büyük bir hassasiyetle belirleyerek ülkemizin iletişim güvenliğini zirveye taşıyor. Yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla, Türk mühendislerin ileri teknolojisiyle ASELSAN tesislerinde geliştirilen bu sistem, BTK’nın kullanımına sunularak Türkiye’nin haberleşme altyapısına güvenlik ve güç katıyor.

Elektromanyetik spektrum tarama, lisanslı ve lisanssız yayın tespiti, lisansa aykırı kullanım belirleme gibi yüksek teknoloji özelliklerle donatılan sistem; TDOA, AoA, Homing ve hibrit yöntemlerle yön ve konum tespiti yapabiliyor. Kapalı devre IP tabanlı mimarisiyle uzaktan ve merkezi kontrol imkânı sunan Milli Monitör Sistemi, ülkemizin dört bir yanında etkin ve güvenli bir şekilde hizmet vererek, haberleşme güvenliğinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor

Yorum yapın