SSB heyeti Koluman Otomotiv Endüstri’yi ziyaret etti

Koluman Otomotiv Endüstri, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve beraberindeki üst düzey heyeti fabrikasında ağırladı. Ziyaret kapsamında, Savunma Sanayii Başkanlığı ile ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki lider kurumları olan ASELSAN ve ROKETSAN gibi paydaşlarla yürütülen projeler masaya yatırıldı ve gelecekte atılacak iş birliği adımları ele alındı. Toplantıya Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Mustafa Murat Şeker, Hakan Karataş, Hüseyin Avşar, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Savunma Sanayii Özel Kalem Müdürü Tufan Atiktürk, Daire Başkanları Hacı Ömer Karakuzu, Ahmet Tolga Sayın, Ahmet Kaygusuz ve Savunma Sanayii Kara Araçları Dairesi Müdürü Bilal Karaoğlu katılım gösterdi. Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Koluman Otomotiv Genel Müdürü Cengiz Adak, Koluman Holding İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Dr. Önder Ege, Koluman Otomotiv Askeri Projeler Genel Müdür Yardımcısı Zafer Özcan ve Koluman Otomotiv’in diğer yöneticileri de heyeti karşılayarak görüşmelere eşlik etti.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün: “Bugün Mersin’de Koluman Otomotiv Firmasını ziyaret ettik. Türk savunma sanayiine operasyonel açıdan önemli katkılar sağlayan firmanın üretim bandını, lojistik ve zırhlı araçlarını yakından inceleme imkanı bulduk. Ev sahiplikleri için Koluman yönetimine ve firma çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kara platformlarında farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik çözümler sunan, yerli üretim gücü ve önemli iş birliklerle geliştirilen birbirinden stratejik ve teknolojik bu araçlar, uluslararası pazarlarda rekabet edebilir nitelikler taşıyor ve bu sayede ihracatımıza da önemli katkılar sağlıyor. Firmalarımızın üretim kapasitesinin ve savunma sanayiindeki rolünün her geçen gün geliştiğini görüyoruz. Bu gelişim bizleri hem gururlandırıyor hem de gelecek noktasında ümitvâr kılıyor. Savunma sanayiimizin büyümesine ve güçlenmesine katkı sağlayan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasında önemli hizmetleri olan tüm kurum ve kuruluşlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Savunma Sanayiindeki Güçlü İş Birlikleri

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Koluman Otomotiv Endüstri’nin savunma sanayiine yönelik çalışmalarını ve bu alanda elde edilen başarıları anlattı. Saltık, “Bugün Koluman Otomotiv Endüstri olarak, ülkemizin savunma sanayiinin en değerli temsilcilerini fabrikamızda ağırlamaktan büyük bir gurur duyduk. Savunma Sanayii Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün, kıymetli Başkan Yardımcıları ve değerli heyetiyle bir araya gelerek, hem bugüne kadar birlikte gerçekleştirdiğimiz projelerdeki başarılarımızı paylaşma fırsatı bulduk hem de geleceğe yönelik hedeflerimizi ve vizyonumuzu aktardık. Özellikle savunma sanayii alanında üretim süreçlerimizin yerinde incelenmesi ve yeni projelerimizin takdiri, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. ASELSAN Genel Müdürü Sayın Ahmet Akyol ve ROKETSAN Genel Müdürü Sayın Murat İkinci başta olmak üzere, bu önemli projelerde birlikte çalıştığımız tüm paydaşlarımıza da teşekkür ederiz. Bizi mutlu eden bu ziyaretin, iş birliğimizi daha da ileriye taşıyacak yeni adımların habercisi olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar SSB, ASELSAN ve ROKETSAN ile yürüttüğümüz ortak projeler, savunma sanayiine yaptığımız katkının somut bir göstergesi. Bizi gururlandıran bu ziyaretin, mevcut projelerimizi daha ileriye taşıyacak ve yeni iş birliklerine kapı aralayacak bir adım olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fabrika Gezisi ve Projelerin Yerinde İncelenmesi

Ziyaret sırasında heyete Koluman’ın üretim süreçleri ve özellikle robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemleri tanıtıldı ve özellikle savunma sanayiine yönelik askeri projelerle ilgili üretim faaliyetleri yerinde incelendi. Bu kapsamda, Koluman’ın SSB ile ortak yürüttüğü ve teslimatları tamamlanan DERMAN projesi detayları konuşuldu. Yüksek taşıma kapasitesine sahip bu 8x8 zırhlı araç, sahadaki operasyonel kabiliyeti ve dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, sözleşmesi imzalanan ve şu an üretim aşamasında olan AKTAN projesinin de ilerleme durumu aktarıldı. Ayrıca, Koluman’ın yeni nesil 4x4 aracı KISRAK, ilk kez Savunma Sanayii Başkanı ve heyeti tarafından detaylı olarak incelendi.

Koluman Otomotiv tarafından üretilen tüm savunma araçlarını detaylı SSB Başkanı Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün KISRAK aracını bizzat kendisi kullandı ve tebriklerini iletti. KISRAK, yüksek mobilite yeteneği ile muharebe sahasında etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Koluman Otomotiv Endüstri tesislerinde yapılan incelemelerin ardından, ziyaretin anısına fabrikanın bahçesine katılımcılar tarafından bir zeytin ağacı dikildi. Tüm katılımcıların yer aldığı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle, ziyaretin bu sembolik bölümü tamamlandı.

Resmi ziyaret programı kapsamında, fabrika gezisi ve zeytin ağacı dikiminin ardından basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, mevcut projelerin durum değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Koluman Otomotiv Endüstri’nin savunma sanayiine yönelik vizyonu ve üretim kapasitesine dair detaylı bilgiler aktarıldı.

Koluman Otomotiv Endüstri, Savunma Sanayii Başkanlığı ve iş ortaklarıyla savunma sanayii alanında yürüttüğü projeleri geliştirmeye ve ülkemizin bu alandaki gücüne katkıda bulunmaya kararlılıkla devam edecektir.

Yorum yapın