TEKNOFEST’te Drone Şampiyonası düzenleniyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşların da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla bugün Adana’da başlayan TEKNOFEST’te Drone Şampiyonası düzenleniyor.

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın yürütücülüğünü STM üstleniyor.

Baykar Yönetim Burulu Başkanı bugün şampiyonada drone pilotlarıyla bir araya geldi.

STM’den konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda “TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar, yürütücülüğünü üstlendiğimiz Teknofest Drone Şampiyonası’nda, Türkiye’nin en hızlı drone pilotlarıyla bir araya geldi.” ifadelerine yer verildi.

World Drone Cup

Dünyanın en iyi drone yarışı olan World Drone Cup’ın (WDC) yürütücülüğünü üstlenen STM, dünyanın en iyi drone yarışçılarını TEKNOFEST 2024’te buluşturuyor. TEKNOFEST’in en büyük uluslararası yarışması olan WDC’de pilotlar özel olarak hazırlanan zorlu parkurlarda, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı dronelerle mücadele ediyor. Kendi ülkelerindeki yarışmalarda birinci olan drone pilotları, Adana’da kozlarını paylaşıyor.

Japonya’dan Brezilya’ya Ukrayna’dan Amerika’ya kadar 32 farklı ülkeden 32 yarışmacının kıyasıya yarışacağı WDC’de, birinciye 100 bin TL, ikinciye 80 bin TL, üçüncüye 60 bin TL para ödülü verilecek. Dünya Drone Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek yarışmacı ise, Teknofest Drone Şampiyonası’nda (TDŞ) belli olacak. 2-3 Ekim’deki TDŞ finalinde 16 Türk yarışmacı sahne alacak ve birinci olan WDC’de yarışacak. TDŞ’de dereceye girenlere toplamda 120 bin TL para ödülü ve malzeme desteği de sağlanacak. WDC’de ise pist başı 4 Ekim Cuma günü başlayacak ve 6 Ekim’de final yapacak.

Yorum yapın