ASPİLSAN Enerji, yeni teknolojilerini TEKNOFEST Adana’da gençlerle buluşturuyor

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun katılımıyla gerçekleşiyor.

ASPİLSAN Enerji, TEKNOFEST Adana’da yerini alarak yeni nesil ürünleri, mühendisleri ve kariyer standıyla gençlerle buluşuyor. TEKNOFEST, ASPİLSAN Enerji’nin geleceğin sektör profesyonellerine ilham vermeyi ve onların kariyer planlarına katkı sağlamayı hedeflediği oldukça önemli bir platform olarak yıllardır yerini koruyor.

Milli Teknoloji Hamlesinin İlham Kaynağı TEKNOFEST

TEKNOFEST, milli teknolojinin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda, ASPİLSAN Enerji de etkinlikteki varlığıyla gençleri, mühendislik ile teknoloji alanlarına yönlendirmek ve onlara ilham vermek için etkinlik alanında hazır bulunuyor.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir, TEKNOFEST’in önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile düzenlenen TEKNOFEST, teknolojinin kalkınma ve tam bağımsızlık açısından önemine ilişkin toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu misyonla, ASPİLSAN Enerji olarak, geleceğin sektör profesyonelleri ile bir araya gelmekten ve onların kariyer planlarına katkı sağlamaktan dolayı oldukça heyecanlıyız. Ülkemizin aydınlık yarınları için gençlerimizi teknoloji odağında eğitmeli ve onların ülkeye yararlı projeler geliştirmelerine imkan tanımalıyız.

ASPİLSAN Enerji, mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmak amacıyla AS Takımı Yetenek Programı adını verdiğimiz uzun dönemli staj programımız ile gençlere TEKNOFEST Adana’da kariyer fırsatlarını tanıtacak. Bu sayede teknoloji meraklıları, ASPİLSAN Enerji’nin sunduğu imkanlar ve ürünler hakkında bilgi sahibi olabilecek.

Ayrıca stant alanı içerisindeki interaktif etkinliklerle de gençlere enerji sektörüne dair unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda stant alanımızda gençlerle uygulamalı şekilde düğme pil dolum ve kapama aşamalarını yapıp işlem bittikten sonra yaptıkları pilleri kullanacakları platformlar sunuyor olacağız.

Dünya genelinde yaşanan terör olaylarında teknolojik cihazların kötü amaçlarla kullanılmasına tanık olduk. Tam bağımsız Türkiye hedefimizde cihazların yerli ve milli teknolojilerle üretilmesi büyük önem kazanmıştır. Yerli ve milli çözümlerin önemini gösteren bu olaylar, ASPİLSAN Enerji’nin güvenilir ve uzun ömürlü enerji teknolojilerine olan ihtiyacı da vurgulamaktadır. Yerli batarya ve pil teknolojilerimizle ülkemizin hedeflerine hizmet etmekteyiz.

ASPİLSAN Enerji olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı çatısı altında teknolojik bağımsızlığın anahtarı olan yerli yazılım ve donanım üretiminde önemli adımlar atmaktayız. Ar-Ge çalışmalarımıza ara vermeden devam ederken ülkemizin güvenlik ve savunma altyapısına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda tüm üretim süreçlerimizde güvenliği ve yerli üretim anlayışını ön planda tutmaktayız.

TEKNOFEST Adana’da ASPİLSAN Enerji Hızlı Şarj İstasyonları

ASPİLSAN Enerji, bu yıl TEKNOFEST Adana’da tüm ziyaretçilerin kullanımına açık hızlı şarj istasyonlarıyla da destek veriyor. Teknoloji meraklıları, etkinlik süresince mobil cihazlarını ASPİLSAN Enerji’nin hızlı şarj istasyonlarında şarj edebilecekler.

Enerjimizle havada, karada, denizde, uzayda, her yerde olan ASPİLSAN Enerji olarak TEKNOFEST Adana’da gençlerle buluşarak onların teknolojik gelişimlerine katkıda bulunmak adına tüm ziyaretçileri stant alanımıza bekliyoruz.”

Yorum yapın