Kamu çalışanlarının ödemeleri HAVELSAN’a emanet

HAVELSAN kamuda tüm maaş ve ücretlerin merkezi bir sistem üzerinden hesaplanarak ödenmesi amacıyla Muhasebat Genel Müdürlüğü ile başlatılan projenin hızla devam ettiğini duyurdu.

"Yeni Kamu Personel Ödemeleri Sistemi Projesi" ile kamuda on üç farklı istihdam tipinde görev yapan personelin maaş ve ücret ödemeleri, merkezi bir sistemde elektronik belge altyapısına uygun olarak hesaplanacak ve ödeme işlemleri gerçekleştirilecek.

Proje ile personel ödemelerine ilişkin kontrol düzeyi artırılacak, politika ve karar vericilerin ihtiyaç duyduğu veri setleri ayrıntılı şekilde raporlanabilecek. Bu sayede, istihdama ilişkin sosyal ve ekonomik politikalara önemli katkılar sağlanacak.

Projenin ilerleme toplantısı HAVELSAN ev sahipliğinde HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Hazine ve Maliye Bakanlığı adına Muhasebat Genel Müdürü Dr. Nazmi Zarifi Gürkan ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Mert Özarar, Ph.D.'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında kamu çalışanlarının ödemeleri için kullanılan elektronik sistem HAVELSAN tarafından yenileniyor.

Hayata geçirilmesi hedeflenen yeni sistemle işlemlerin kağıt ortamından çıkarılarak elektronik ortama taşınması sağlanacak. Bu sayede bir bordro belgesinin eki olan banka listesinden aylık 80 bin sayfa kağıt tasarrufu yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra atama, işe başlama ve terfi yazıları ile vekalet onayları, ikinci görev onayları, bordro gibi birçok ödeme emri ekine eklenen belge kağıt ortamından kurtarılacak.

İşlemlerin kağıt ortamından çıkarılmasıyla emek ve zamandan tasarruf sağlanacak. Yöneticilere ve karar destek sistemlerine daha sağlıklı veri sunulacak. Ayrıca işçi ücretlerinin hesaplanabilmesi maksadıyla kamu kurumları tarafından edinilmiş programlara ödenen ücretlerden tasarruf edilecek.

Yorum yapın