Türk savunma sanayii şirketleri Azerbaycan'da bir dizi anlaşma imzaladı

Türk savunma sanayii firmaları, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenen ADEX 2024 Fuarı’na katılım sağladı.

24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek ve beşinci kez düzenlenecek olan Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (ADEX 2024),  Türk savunma sanayii, Azerbaycan ile uzun yıllardır sürdürdüğü stratejik iş birliklerini geliştirmek için adımlar attı.

Fuarda, Türk savunma sanayii şirketleri ile Azerbaycan devleti arasında savunma sanayii alanında bir dizi önemli anlaşma imzalandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı sosyal medya hesaplarından imzalanan anlaşmalarla ilgili olarak yaptığı paylaşımda “Başkanlığımız koordinasyonunda, Türk savunma sanayii şirketlerimiz ile Azerbaycan devleti arasında savunma sanayii alanında bir dizi önemli anlaşma gerçekleşmiştir. Elektronik Harp Araçlarının Ortak Geliştirilmesi, Akıllı Mühimmat Ortak Üretimi, Simülasyon Eğitim Teknolojileri, Mühimmat Üretim Hattı, Stratejik Şebeke Haberleşme Sistemleri, Hava Platformları Haberleşme Modernizasyonu ve daha pek çok önemli projede mutabakat zaptı ve anlaşma imzalanmıştır. İmzalanan anlaşmaların, her iki ülke için de hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.” ifadelerine yer verdi.

26 Eylül’e kadar sürecek olan fuarda Türk savunma sanayii firmalarının yeni anlaşmalara imza atması bekleniyor.

Yorum yapın