Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı "ADAS 2024" Filipinler'de başladı

Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı ADAS 2024, Filipinler'in başkenti Manila'da bugün başladı. 10. yılını kutlayan etkinlik, 25-27 Eylül 2024 tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşiyor. APAC Expo tarafından düzenlenen fuar, Filipinler Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin desteğiyle organize ediliyor.

Bu yıl, Filipinler'in ordu modernizasyonunu odağa alan ve “Savunma Kapasitesinde On Yıllık Gelişim” temasıyla gerçekleştirilen ADAS, Filipinler'in en büyük savunma etkinliği olarak öne çıkıyor. Etkinlik, Filipinler’in savunma altyapısını güçlendirmek ve donanımını modernize etmek için çeşitli işbirliklerine ev sahipliği yapıyor.

Fuar organizasyonu dahilinde gerçekleşen ADAS Sempozyumu ise, asimetrik savaş ve siber güvenlik konularında bölgesel stratejileri ele alıyor.

250’den fazla katılımcıyla gerçekleşen fuar; kara, hava ve deniz kuvvetleri için en son savunma teknolojilerini sergiliyor.

Türkiye; Aselsan, Havelsan, Roketsan, Tusaş, SMT, Sarsılmaz, Otokar ve MKE gibi birçok önemli şirketle en çok katılım gösteren ülkeler arasında yer alıyor.

15.000'den fazla üst düzey yetkili ve sanayi liderini bir araya getiren fuar, savunma alanında yeni işbirliklerine olanak sağlıyor.

Yorum yapın