Безпілотник-камікадзе AZAT готовий до несення служби

Безпілотники FPV (First Person View), які нещодавно знайшли приклади використання на різних полях битв, дозволяють пілоту керувати літальним апаратом, переглядаючи зображення в реальному часі, отримане з камери дрона, через окуляри віртуальної реальності або монітор. FPV-дрони дозволяють пілоту відчути політ і керування дроном так, ніби він знаходиться в ньому. Таким чином пілоти можуть здійснювати точні маневри з дроном і легко пересуватися через перешкоди.

Robit Teknoloji, один із виробників безпілотних літальних апаратів, деякий час працює над безпілотниками з можливостями камікадзе. Наприкінці цих досліджень дрон-камікадзе AZAT FPV був готовий до масового виробництва.

Враховуючи вимоги, компанія Robit Teknoloji провела демонстрацію технологій за участю делегацій з 4 країн. AZAT, керований оператором в окулярах, успішно виконав свою місію, досягнувши визначених цілей і активувавши на ньому вибухівку.

Працюючи безшумно, AZAT має дальність польоту до 4 кілометрів і може залишатися в повітрі 15 хвилин. AZAT, який може бути адаптований до вимог різних умов за допомогою комплекту змінних антен, може безпечно завершити свою місію за допомогою програмного забезпечення для керування польотом, створеного за допомогою вітчизняних ресурсів.

AZAT, який має потрійний захисний екран, працює за системою, яка не потребує GPS. Навіть якщо канал передачі даних відключено, його можна контролювати та контролювати за допомогою окулярів оператора. Завдяки підтримці штучного інтелекту він може атакувати заздалегідь визначену ціль без будь-якого зв’язку, а якщо ціль не визначено, він може самознищитися.

AZAT має версії, які можуть нести 500, 750 і 1000 грам корисного навантаження.

Отримав «найвищі бали» від делегацій

У своїй заяві кореспонденту AA координатор електронних систем і польових операцій Robit Teknoloji Зія Чоген підкреслив, що рівень національності FPV безпілотника AZAT досяг 80 відсотків і що він був розроблений і виготовлений на вітчизняних потужностях.

Пояснюючи, що в рамках польових випробувань вони виконували застосування в 3 різних сценаріях, Чоген зазначив, що за ними спостерігали делегації з 4 країн. Чоген сказав:

«Два випробування пройшли успішно. Одне з них – це випробуванням на вибух протипіхотної установки. Це була перевірка щодо ліквідації ворожих елементів, розташованих у вузьких районах. Друге – тест на ураження повітряної цілі. Обидва ці випробування пройшли успішно.

Відтепер AZAT став продуктом, який довів свою функціональність у польових умовах. Це продукт, який багато разів перевірявся в польових умовах перед цими тестами. Згідно з цими випробуваннями в конструкції були внесені зміни. Ідеї ​​делегацій були розроблені з урахуванням пропозицій та відгуків польового персоналу. Тепер AZAT – це продукт, який довів свою конструкцію та точність. Ми також отримали повні бали від наших делегацій. Тепер ми маємо продукт, готовий до масового виробництва».

Заявивши, що AZAT став продуктом, який готовий до концепції FPV і може бути швидко зібраний, Чоген зробив наступні оцінки:

«Акумулятор, боєприпаси, дизайн, механічна конструкція, електронні карти та програмне забезпечення, що працює на них, є системою, повністю розробленою нашими інженерами. Локалізовано всі компоненти електронної системи, апаратне забезпечення, програмне забезпечення польоту та знищення AZAT. Субкомпоненти в багатьох технологічних напрямках, від розробленої карти управління польотом до карти відеозв'язку до модуля ураження, спеціально розробленого для безпеки життєдіяльності, вироблялися вітчизняними. Не допускаючи імпортних продуктів у цій галузі, AZAT прагне комерційно досягти концепції, яка виробляється в нашій країні та експортується у світ. 80 відсотків національності – серйозний показник для такого продукту. Ненаціональне обладнання: багаторазовий пульт та окуляри. Це система, яку ми маємо намір повністю націоналізувати в найближчі роки.

Цей концептуальний продукт, розроблений для поля бою порівняно з його конкурентами, у майбутньому буде диверсифікований відповідно до ройових безпілотників і різних типів цілей. Робота під джеммером – важливий навик. AZAT також довів свою оперативну спроможність у цьому відношенні».

«Це задовольнить усі потреби сил»

Зія Чоген зазначив, що важко досягти стабілізації в таких швидких безпілотниках, тому потрібні високі навички пілота, і сказав, що програмне забезпечення, електроніка та системи стабілізації в AZAT дозволяють користувачу використовувати його з коротким періодом навчання, не зменшуючи занадто багато велике навантаження.

Пояснюючи, що коли загрозу виявляють у вузькій і складній місцевості, AZAT можна швидко розгорнути на полі та втрутитися з низьким ризиком і витратами, Чоген сказав:

«Сьогодні ми випробували два види вибухівки як боєприпаси протипіхотної та повітряної загрози. Крім того, він також дозволяє працювати з різними видами вибухівки, такими як протитанкова та подібні. Він зможе підтримувати все, що потрібно силі. Завдяки потужності вибухівки приблизно в 1 кілограм він може дозволити використовувати тут майже всі типи вибухових речовин. «Завдяки концепції використання кількох боєприпасів він може нести 3 боєприпаси».

Зія Чоген зазначив, що вони ведуть переговори щодо експорту AZAT з багатьма країнами, і сказав: «AZAT збирається здійснити свій перший експорт, тому ми прагнемо стати першою компанією, яка експортуватиме безпілотники FPV для турецької оборонної промисловості».

Безпілотник-камікадзе AZAT готовий до несення служби

Залишити коментар