Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi bugün başladı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Akademi tarafından gerçekleştirilen Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi bugün başladı.

Toplam 7 oturumda gerçekleşecek ve 35 konuşmacının yer alacağı Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Başkanı  Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yanı sıra savunma sanayisinden ve kamu kurumlarından temsilciler, üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Zirve’deki konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisinde yüksek teknoloji üretiminin ve insan kaynağının önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Savunma sanayisindeki temel amacımız kendi imkanlarımızla üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan temin etmemek ve yerlilik, millilik oranlarımızı sürekli arttırmaktır. Geçmişte edildiğimiz deneyimler, savunma ürünlerinin tasarımı ve üretiminde tam bağımsızlığa ulaşmanın vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu açıkça ortaya koymuştur.” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün de Yetenek Yönetimi Zirvesi’nin savunma sanayisi açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, bu platformun yetkinlik yönetimi ve becerilerin geliştirilmesi konularına odaklanacağını kaydetti.

Yenilikçi stratejiler, en iyi uygulamalar ve savunma sanayinin dinamik yapısına uygun çözümler üzerine odaklanılacak Yetenek Yönetimi Zirvesi ile sektör profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, ortak projeler geliştirmeleri ve savunma sanayisinin geleceği için güçlü bir insan kaynakları altyapısı oluşturmaları amaçlanıyor.

Zirve’nin 2. gününde Türk savunma sanayiinin önde gelen firmalarının genel müdürleri, 7. Oturum’a katılım sağlayacak. “Liderlerin Yetenek Yönetimi Ajandası” konulu bu son oturumda ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, TUSAŞ Genel Müdürü Ahmet Akyol, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit katılımcılara hitap edecek.

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi bugün başladı

Yorum yapın