Зроблена нова заява щодо закупівлі Туреччиною F-16

АНКАРА (DEFENSEHERE) – Посол США в Туреччині Джефф Флейк зробив заяви щодо купівлі та модернізації Туреччиною F-16.

Флейк сказав у своїй заяві наступне:

«Сьогодні було зроблено важливий крок вперед у придбанні Туреччиною винищувачів F-16 Bloсk 70 останнього покоління та модернізації існуючого флоту F-16. Це важливо для національної безпеки Сполучених Штатів, національної безпеки Туреччини та оперативної сумісності НАТО. Дякую Міністерству національної оборони та Міністерству закордонних справ за їх наполегливу роботу».

З Державного департаменту США надійшла така заява:

«Сполучені Штати з гордістю оголошують сьогодні, що зроблено значний крок вперед у придбанні Туреччиною нових винищувачів F-16 Block 70, найдосконаліших з коли-небудь вироблених, доступних лише нашим найближчим союзникам і партнерам. Це важливий крок вперед для Сполучених Штатів з Туреччиною. Це лише один із останніх прикладів непохитної відданості обох країн встановленому партнерству в галузі безпеки».

Туреччина запросила у США 40 нових винищувачів F-16 Bloсk 70 і комплекти модернізації для 79 літаків. Минулого року деякі члени Конгресу прибрали додаткові статті, що передбачають продаж F-16, із законопроекту про бюджет Міністерства оборони США.

Залишити коментар